خواص درمانی خردل * فواید مصرف دارویی خردل وحشی برای بدن

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
خواص درمانی خردل
مزاج خردل گرم و خشک است.کاسنی، سرکه، بادام شیرین درختی یا روغن آن مصلح و بهبوددهنده خواص و مزاج خردل هستند.یک قاشق چای خوری خردل حاوی ۱۵ کالری انرژی است.درد کبد سرد را تسکین میدهد و سبب تقویت معده سرد و کبد سرد میشود. مالیدن تخم خشک شده خردل به چشم برای بیماریهای چشم مفید است. خردل را به تنهایی نمیتوان مصرف کرد و میبایست به همراه غذا و یا یکی از مصلحاتش مصرف شود.
بهعلت خاصیت ضدباکتری خردل لازم نیست در یخچال نگهداری شود زیرا باکتریهای مضر در ان رشد نخواهند کرد. البته اگر در یخچال نگهداری نشود تندی خود را سریعتر از دست میدهد و بهتر است در جای بسته، تاریک و خنک نگهداری شود.
اگر خردل برای مدت زیادی خارج از یخچال بماند ممکن است تلخ شود. خردل حاوی مقادیر زیادی سلنیوم و امگا۳ است. دانههای خردل، باعث کاهش حملات میگرنی میشود، به این منظور باید پوست سر خود را با روغن خردل ماساژ دهید؛ این کار مقاومت مو را نیز بهطور قابل توجه بهبود بخشیده و از ریزش مو جلوگیری میکند.
پیشگیری از سرطان یکی از خواص خردل است. دانههای گیاه خردل دارای مقادیر زیادی از فیتونوترینتهایی بهنام «گلوکوزینولات» هستند. گلوکوزینولاتها در پیشگیری از سرطانهایی مانند سرطان مثانه، سرطان روده بزرگ و سرطان دهانه رحم مؤثرند. گلوکوزینولاتها به کمک آنزیم «میروسیناز» موجود در خردل تجزیه و به «ایزوتیوسیانات» تبدیل میشود.
کمک به درمان پسوریازیس (یک بیماری پوستی مزمن)، کچلی (درماتوفیتوز)، درماتیت تماسی، اختلالات تنفسی و تسکین دردهای عضلانی از خواص خردل برای سلامتی هستند. قبلتر تأثیر بخشهای مختلف گیاه خردل در درمان سرطان، دیابت و سم زدایی بدن به اثبات رسیده بود. خردل در کاهش کلسترول و دفع سموم از بدن مؤثر است. خردل به سلامت پوست و مو، سلامت قلب و اعصاب کمک میکند و داروی گیاهی شگفتانگیزی برای کاهش عوارض یائسگی در زنان است.
روغن خردل یکی از بهترین روغنها برای کمک به سلامت قلب است. مطالعات انجامشده برای ارزیابی اثرات آن روی بیماران مستعد حملات قلبی، نتایج مثبتی را در کاهش آریتمی قلب، هایپرتروفی بطنی و دردهای قفسهی سینه نشان داد. بهنظر میرسد اسیدهای چرب امگا ۳ در کنار سایر اجزای مفید موجود در روغن خردل، مسئول تأثیر آن بر سلامت قلب هستند.
ضمادهای تهیهشده از دانهی خردل در درمان دردها و درمان اسپاسم (گرفتگی عضلات) مؤثرند. دانهی خردل به درمان سرماخوردگی و درمان مشکلات سینوس کمک میکند. خردل کمردرد و روماتیسم را تسکین میدهد. خردل ضد یبوست است. برگهای خردل سرشار از ویتامین C است و در کشور چین آنها را به عنوان تقویت کننده و برای تصفیهی خون به غذا اضافه میکنند.
این گیاه معطر دوست داشتنی، حاوی مقدار زیادی فیبر و اندکی کربوهیدرات است. دانههای آن سرشار از مواد مغذی از جمله پتاسیم، منیزیم، کلسیم و فسفر است. در کنار این مواد مغذی، حاوی ویتامین A و فولات است. برگهای آن نیز حاوی مواد معدنی از جمله کلسیم، فسفر، منیزیم و پتاسیم هستند که این برگها سرشار از مقدار زیادی ویتامین A، ویتامین K، فیبر و ویتامین C را نیز شامل میشود.
پسوریازیس نوعی اختلال خودایمنیِ التهابیِ مزمنِ پوست است. دانهی خردل در درمان این بیماری مؤثر است. خردل در صورت استفاده صحیح خواص زیادی دارد و در صورت استفاده نابجا سمی بوده و عوارض بسیار بدی بر بدن دارد. جویدن آن بلغم دهان را از بین میبرد، به درمان بیماریهای دهان و دندان کمک میکند. با عسل مقوی قوای جنسی است و سرفه خلطی ناشی از بلغم را بهبود میبخشد. خوردن آن به همراه غذا باعث هضم بهتر غذا و گرم کردن معده میشود.
فرآوردههای خردل و روغن خردل بهطور مؤثر برای قرنها به منظور کاهش فشار خون بالا و جلوگیری از تصلب شرایین مورد استفاده قرار گرفتهاند. آنها همچنین به بهبود ایمنی بدن کمک کرده و به مبارزه با بیخوابی کمک میکنند. دانههای خردل در درمان مسائلی مانند اضطراب، اختلالات روانی، اثرات تنش و افسردگی، برونشیت، اختلالات جنسی، نشانههای یائسگی و بسیاری مشکلات دیگر مفید هستند.کشورهای آمریکا، انگلستان، صربستان، آلمان، فرانسه، کرواسی، اتریش، بلژیک، کلمبیا، فنلاند، ایتالیا، هلند، لهستان، اسلواکی، سوئیس و ترکیه از تولیدکنندگان مهم خردل هستند.
بر اساس طب سنتی دانه این گیاه دارای ویژگیهای محافظتی است که در برابر اثرات سم بر بدن مقاومت میکند. جوشاندهای که با دانههای آن تهیه میشود نیز به پاکسازی بدن کمک خواهد کرد، خصوصاً اگر مسمومیت ناشی از مواد مخدر یا مصرف بیشازحد الکل باشد بهراحتی میتوانید آن را با این گیاه رفع کنید.
آشنایی با دیگر خواص خردل
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص خردل آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با خواص خردل
خَردَل، نوعی ادویه است که از دانههای گیاه خردل بدست میآید. برای تهیه این چاشنی دانههای خردل را با آب، نمک، آبلیمو یا آبغوره و ادویهجات و چاشنیهای دیگر مخلوط میکنند تا خمیر یا سس خردل به وجود آید. رنگ این سُس از زرد روشن تا قهوهای تیره متغیر است. خردل اغلب دارای طعمی تند است. خردل دارای انواع متنوعی مانند خردل زرد، خردل آبجوی آمریکایی، خردل دیژون، خردل شیرین، خردل عسلی، خردل میوهای، خردل تند، خردل ایرلندی، خردل استرالیایی و خردل روسی و بسیاری دیگر میباشد.
خردل واریتههای (جوره) بسیار مختلفی دارد. ۳ واریتهی خردل سفید، خردل سیاه و خردل قهوهای از بقیه معروفتر هستند و از ساقه، برگ و دانههای آن استفاده میشود. خردل سفید یا همان خردل زرد طعم ملایمتری دارد و در تهیهی سس خردل معمولی از آن استفاده میشود. خردل سیاه را برای عطر و طعم تندش میشناسند. خردل قهوهای طعم تیزی دارد و از آن در تهیهی خردل دیژون (نوع چاشنی خردل فرانسوی) استفاده میشود.
خردل یکی از انواع گیاهان چلیپایی است که بومی نقاط معتدل قاره اروپا می باشد. خردل به همراه گیاهان شناخته شده ای مانند کلم بروکلی ، گل کلم ، کاهوی چینی ، کلم بروکسل و کلم برگ در راسته کلم سانان دسته بندی می شود. در خردل انگلیسی از سرکه استفاده نمیشود، درحالیکه در خردل فرانسوی یا دیژون از سرکه استفاده میشود و طعم ملایمی در مقایسه با خردل انگلیسی دارد. مصرف خردل در برخی موارد میتواند سبب آلرژی شود. خردل یکی از سسهای محبوب است که به روی ساندویچ، همبرگر و هاتداگ سرو میشود.
خواص خردل زرد
خردل سفید یا همان خردل زرد طعم ملایمتری دارد و در تهیهی سس خردل معمولی از آن استفاده میشود. خردل زرد، چاشنی معروفی است که معمولا در هات داگ و همبرگر به کار میرود. به غیر از سس خردل، دانههای خردل زرد و سبز در آشپزخانه کاربردهای زیادی دارند.
خردل زرد ذاتا همه فن حریف است که به صورت سس یا روغن، دانه و یا به شکل پودری در دسترس است و فواید شگفت انگیزی برای سلامتی دارد.روغن دانههای خردل زرد میتوانند به باز کردن راههای هوایی کمک کرده و عملکرد ریهها را بهبود بدهند و در نتیجه تنفس را آسانتر کنند.
شما میتوانید از خردل زرد برای برطرف کردن فوری هر گونه اسپاسم عضلانی استفاده کنید، چه این اسپاسم در کمرتان باشد و چه شانههایتان. خردل زرد میتوانید عصبهای دهانتان را تحریک کند که در نتیجه، عصبهایی را که موجب گرفتگی شدهاند تحت تاثیر قرار میدهد.میتوانید از روغن خردل که از دانههای خردل زرد تهیه شده برای تسکین هر گونه دردی استفاده کنید، مثلا درد آرتروز.
خواص خردل سیاه
از خردل سیاه به شکل دانه استفاده میشود و خردل سفید بیشتر به صورت پودر شده به کار میبرند. خردل سیاه را برای عطر و طعم تندش میشناسند. خردل قهوهای طعم تیزی دارد و از آن در تهیهی خردل دیژون (نوع چاشنی خردل فرانسوی) استفاده میشود.برای از بهره بردن از خاصیت اشتها آوری و رفع یبوست با کمک خردل میتوانید یک قاشق چایخوری از ساقه خردل سیاه را با کمی آب دم کرده و روزانه سه فنجان بنوشید.
خردل سیاه دانه های قرمز تیره و کمی کو چکتر از دانه خردل سفید است که طعم تند داشته در آب ایجاد موسیلاژ فراوان می کند و بسیار سوزاننده است . خردل سیاه بعنوان چاشنی و همچنین تهیه روغن خوراکی و بعنوان ضماد برای درد های عضلانی و نیز ملین مصرف سنتی دارد .
خواص خردل سبز
دانههای خردل زرد و سبز در آشپزخانه کاربردهای زیادی دارند.برگ خردل سبز منبع عالی ویتامین هایی نظیر ویتامین (آ)، (ای) و ویتامین (ث) است، همچنین گیاه خردل دارای عناصر معدنی مانند منگنز، کلسیم و مس بوده، فیبر و فولات، امگا۳، اسیدهای چرب، پروتئین، فیبر خوراکی، سلنیوم، آب، گلیکوزیدها و … از دیگر اجزا و مواد موثر موجود در آن است.فواید شگفت انگیز برگ خردل برای سلامت بدن
خواص خردل برای زنان و رحم
برگ خردل در کاهش عوارض یائسگی مؤثر است. منیزیم و کلسیم موجود در آن به سلامت استخوانها کمک و از کاهش تودهی استخوان در دورهی یائسگی جلوگیری میکند. خردل با جبران کمبود منیزیم استخوانها، شاید بتواند در کاهش خطر پوکی استخوان در زنان یائسه مؤثر باشد.
از مهمترین خاصیتهای خردل میتوان به خاصیت ضد سرطانی بودن آن اشاره کرد. دانههای این گیاه حاوی مقدار زیادی فیتونوترینت به نام گلوکوزینولات است که با خواص آنتی اکسیدانی همراه هستند. از این رو در پیشگیری از سرطانهایی از جمله سرطان روده بزرگ، سرطان مثانه و سرطان دهانه رحم بسیار موثر عمل خواهد کرد.
خواص خردل در غذا
خردل در جهان بهعنوان طعمدهنده و نگهدارنده در غذاهای مختلف بهکار میرود. افزودن خردل زرد خشکشده بهعنوان ادویه به سالاد، مایونز و سایر سسها طعم خوبی به آنها میبخشد. از خردل زرد برای تهیهی سسهایی مانند سس خردل معمولی استفاده میشود.
دانهی کامل خردل نیز به ترشیها و سسها طعم خوبی میدهد. روغن خردل، روغنی مناسب برای روغنپزی عمیق و تفتدادن با روغن داغ است. آرد خردل زرد یک امولسیفایر و تثبیتکنندهی خوب است که میتوان در تهیهی سوسیس و کالباس از آن استفاده کرد.
برگهای خردل را میتوان به سوپها اضافه کرد. همچنین میتوان از آنها در تهیهی نان ذرت استفاده کرد که در فصلهای سرد سال مصرف آن در جنوب هندوستان رواج دارد. همچنین از گذشتهها از خردل برای کمک به تخمیر سرکه سیب و افزایش ماندگاری فرآوردههای گوشتی استفاده میشده است.
خردل برای دیابت
برگ خردل میتواند برای مبتلایان به دیابت مفید باشد. نتایج یک مطالعه در چاپ مجله علوم تغذیه و Vitaminology نشان داد که دانه این گیاه میتواند در کاهش آسیبهای ناشی از استرس اکسیداتیو در ارتباط با این بیماری مزمن سودمند باشد. مطالعه دیگری که در روش جهشزایی محیطی و مولکولی منتشر شد، تجویز روغن خردل را در داخل بدن مورد بررسی قرار داد و دریافت که میتواند بهطور مؤثرتری از دارو بهتنهایی به کاهش سطح قند خون در بدن کمک کند.
همچنین باعث تحریک متابولیسم گلوکز میشود. البته اگر شما مبتلا به دیابت هستید نباید بهصورت خودسرانه داروهایتان را کنار گذاشته و بخواهید تنها از این گیاه استفاده کنند. این گیاه یک درمان کمکی است و قبل از مصرف آن توصیه میشود حتماً با پزشک مشورت نمایید.
خردل برای بوی سیر
خیلی از افراد هستن که توی غذاشون مقدار زیادی سیر استفاده میکنن. درسته که سیر طعم خوبی به غذاها میده، اما باعث بوی بدی در دهان میشه.جعفری یا نعناع تازه یا چای نعناع بخورین، تا بوی بد دهان از بین بره. جویدن آدامسهایی که حاوی زایلیتول هستن که میتونه راه حل خوبی باشه.خردل عامل غافلگیرکنندهای که میتونه باعث از بین رفتن بوی بد دهان بشه.
خردل و عسل
خردل با عسل مقوی قوای جنسی است و سرفه خلطی ناشی از بلغم را بهبود میبخشد.
خردل و فشار خون
دانه خردل منبع غنی از عنصر منیزیم است که به کاهش شدت حملات آسم و پایین آوردن فشار خون کمک میکند.
خردل و یبوست
برگهای خردل سرشار از ویتامین C است و در کشور چین آنها را به عنوان تقویت کننده و برای تصفیهی خون به غذا اضافه میکنند.
روش استفاده: خردل سفید را به غذاهایتان اضافه کنید زیرا برای مقابله با یبوست مفید است.