عوارض کلم سنگ و ایا خوردن کلم سنگ برای کودکان مضر است

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
عوارض کلم سنگ
اگر به سبزیجات خانواده کلم حساسیت دارید، کلم قمری هم می تواند باعث آلرژی و حساسیت در شما شود.
هنوز اطلاعات دقیقی از اثر کلم قمری بر روی زنان باردار و شیرده منتشر نشده به همین دلیل توصیه می شود
که زنان در دوران بارداری و شیردهی از مصرف آن اجتناب کنند.
تحقیقات نشان داده که انواع کلم ها و از جمله کلم قمری جزو غذا های گواتروژن هستند
و توانایی تیروئید برای استفاده از ید را که برای عملکرد آن ضروری است کاهش داده و باعث کم کاری تیروئید می شوند.
زیاده روی در مصرف کلم قمری باعث ایجاد نفخ و سوء هاضمه میگردد.
افراط در مصرف کلم قمری برای افرادی که دچار حساسیت و خارش بدن هستند،
همچنین برای مبتلایان به بیماری بواسیر مضر است.
آشنایی با دیگر خواص کلم سنگ
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص کلم سنگ آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با کلم سنگ
کلم قمی یا کلم قمری یا کلمسر یا کلم سنگ یا کلم قنبیط (در تلفظ عامیانه اهالی شهر قم: قنبید) یا داش کلم از انواع سبزی و از خانواده کلم است.
کلم قمی در قم بیشتر از نقاط دیگر کشت شده و مردم قم آن را در غذایهای خود بیشتر استفاده میکنند.
در این گیاه ساقه هوایی آن که ضخیم میشود مورد تغذیه قرار میگیرد.
در بعضی از کشورها نیز از برگ آن استفاده میکنند. کلم قمی به رنگهای سفید، آبی و بنفش دیده میشود.
طول دوره رویش این گیاه بسیار کوتاه است و به عبارت دیگر مدت کمی زمین را اشغال میکند
و یکی از گیاهان دارویی است که در طب سنتی به کار برده میشود.
ویتامینهای موجود در ۱۰۰ گرم کلم قمری فراوانند. ویتامینها گروههایی از ترکیبات ارگانیک هستند
که وزن مولکولی کمی داشته و نقش مهمی در عملکرد اعضاء بدن دارند و بدن قادر به تولید آنها نیست.
کلم قمری در مناطق معتدل رشد کرده و ۵۵-۶۰ روز بعد برداشت میشود.
این سبزیجات، در پاییز و زمستان ظاهر میشود. کلم قمری خام، طعمی تند و شبیه به ترکیبی از ریشه بروکلی و شلغم دارد.
کلم قمری پخته، کمی شیرین است. کلم قمری، پوستی سفید، سبز کمرنگ و بنفش دارد، اما درون آن، به رنگ سفید خامهای است.
خواص کلم سنگ برای کودکان
توجه داشته باشید که کلم را بعد از شش ماهگی می توانید به غذای کودک خود اضافه کنید.
برخی از این کودکان با ورود به شش ماهگی، میتوانند از کلم تغذیه کنند،
در حالی که این سبزی برای تغذیه برخی دیگر از نوزادان، ماده غذایی مناسبی به شمار نمیرود.
بر این اساس، شما باید نشانههای موجود در بدن فرزند خود را دنبال کرده
و بدانید که بدن او چه زمانی برای مصرف کلم آماده شده است.
با همه این توصیفات، اگر شما از مواد غذایی آماده برای تغذیه فرزند خود استفاده میکنید،
ممکن است کلم انتخابی دشوار برای شما باشد، بسیاری از شرکتهای تهیه غذای کودک، از کلم به عنوان یک ماده اولیه استفاده نمیکنند؛
بنابراین، بهتر است که شما، در صورت امکان، وعدههای غذایی کودک خود را در منزل تهیه کنید.
در نهایت، برای اجتناب از ورود انواع آلودگیها به بدن نوزاد، اطمینان حاصل کنید که از محصولات کشاورزی،
از جمله کلم ارگانیک در برنامه غذایی کودک خود استفاده میکنید.
خواص کلم سنگ در بارداری و شیردهی
اختلالات گوارش در دوران بارداری و شیردهی یکی از مشکلات بانوان است که اغلب به شکل یبوست خود را نشان میدهد.
یکی از فواید مهم مصرف کلم قمری تقویت سیستم گوارشی و روده است.
این ماده غذایی سرشار از فیبر است. در واقع، شما میتوانید حدود ۱۷ درصد از فیبر مورد نیاز روزانه خود را از یک فنجان (۱۳۵ گرم) کلم سنگی تامین کنید.
برای حل مشکلات گوارشی در دوران بارداری نیاز به گنجاندن فیبر محلول و غیر محلول در رژیم غذایی است.
خوشبختانه یکی از خواص کلم قمری هم برخورداری از هر دو نوع فیبر است.
از یک طرف فیبر محلول در آب به حفظ سطح قند خون و کلسترول کمک میکند.
از طرف دیگر، فیبر نامحلول در روده شما تجزیه نمیشود، یبوست را برطرف کرده و حرکات منظم روده را تقویت میکند.
علاوه بر این، فیبر منبع اصلی سوخت باکتریهای سالم روده مانند بیفیدوباکتریوم و لاکتوباسیل است.
این باکتریها اسیدهای چرب کوتاه زنجیرهای تولید میکنند، که سلولهای روده شما را تغذیه میکنند
و حتی از احتمال ابتلا به چاقی که یکی از معضلات زنان در بارداری و شیردهی است،
کم میکند. البته اگر جز آن دسته از افراد هستید که به کلم قمری حساسیت دارید،
به هیج وجه آن را در دوران بارداری و شیردهی مصرف نکنید.
کلم سنگ برای سنگ کلیه
یکی از خواص کلم قمری برای بدن کاستن از میزان سنگسازی کلیه و کمک به دفع آنهاست.
کلم قمری با تحریک مجاری ادراری باعث میشود تا سنگ کلیه سریعتر دفع شود.
همچنین در طب سنتی به کسانی که دارای کلیه سنگساز هستند، توصیه میشود
که به صورت روزانه آب کلم قمری را گرفته و مصرف کنند تا مجاری ادراری و کلیوی پاکسازی شود.
کلم سنگ برای سنگ صفرا
کلم قمری، کربوهیدرات پایینی دارد. سلولهای خونی، کربوهیدراتها را شکسته و باعث ایجاد قند خون میشوند.
مصرف منظم فیبر میتواند باعث جذب مواد مغذی توسط اندامهای بدن و سلولهای خون شود.
بنابراین با تجمع قند در خون مواجه نخواهیم شد.
سطح مناسب قند خون، به حفظ سلامتی و کاهش خطر سنگ صفرا و نارسایی کلیوی کمک میکند.
نگهداری کلم سنگ در فریزر و موارد مصرف
به طور معمول کلم قمری در ماههای سرد سال رشد میکند و در اکثر فروشگاههای مواد غذایی یافت میشود.
برای بهره بردن از تمام خواص کلم قمری، میتوانید آن را خام خرد کرده
یا در سالاد رنده کرده یا به عنوان یک میان وعده ترد با حمص میل کنید.
با این حال، ممکن است بخواهید پوست را بردارید، زیرا بعضی از افراد آن را بسیار سخت میدانند
و قادر به جویدن کلم قمری با پوست نیستند. همچنین میتوان آن را به روشهای مختلف
از جمله بخارپز یا گریل در کنار غذاهای پروتئینی چون استیک مرغ میل کرد.
همچنین برگهای آن را میتوان به سالاد اضافه کرد، یا در سوپ استفاده کرد.
علاوه بر این، خود کلم میتواند جایگزین سبزیجات ترد مانند کلم بروکلی، کلم، تربچه و سیب زمینی شود،
در حالی که از برگ آن میتوان به جای کلم پیچ، اسفناج یا سایر سبزیجات استفاده کرد.
گفتنی است یک فنجان کلم قمری دارای ۹۳ درصد از نیاز بدن به ویتامین ث، ۱۲ درصد ویتامین ب۶، ۱۰ درصد پتاسیم،
۶ درصد منیزیم، ۸ درصد منگنز و ۵ درصد فولات است. مواد معدنی و ویتامینهای
که مصرف هر کدام تضمین کننده سلامت کلی بدن خواهد بود.
کلم قمری را به صورت خام برای تهیه انواع سالاد سبزیجات، ترشی، هوموس و دیپ سبزیجات به کار می برند.
کلم قمری پخته شده (بخارپز، آب پز، کبابی و سرخ شده) را برای تهیه انواع غذا مانند آش،
سوپ، خوراک، خورش، آبگوشت قنبید و بورانی کلم قمری و همچنین کلم قمری پلو استفاده می کنند.
برگ های سبز کلم قمری هم خوراکی هستند و از آن ها به صورت خام و پخته شده برای تهیه انواع سالاد استفاده می شود.
کلم سنگ و دیابت
تحقیقات متعدد نشان می دهد که اضافه کردن سبزیجاتی مانند کلم قمری به رژیم غذایی می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد.
کلم سنگ به کنترل قند خون کمک می کند. این کلم برای افرادی که مستعد دیابت هستند مفید است.
افرادی که به این بیماری مبتلا شده اند نیز می توانند از این کلم استفاده کنند.
کلم سنگ همچنین برای افرادی که از هیپوگلیسمی (قند خون پایین) رنج می برند نیز مفید است.
آب کلم سنگی
زمانی که کلم در آب می جوشد آب همان اولین جوش ها یک ملین طبیعی است.
توصیه می کنیم تا بهبود وضعیت تان روزانه ۲ تا ۴ لیوان آب کلم پخته میل کنید.
توجه داشته باشید که نباید بیش از یک ساعت کلم را جوشاند.
در این صورت آب آن کاملاً برعکس عمل کرده و شما را دچار یبوست می کند.
کلم سنگ برای بهبود عملکرد عضلانی و سیستم عصبی
این کلم حاوی میزان قابل توجهی پتاسیم و آنزیم هایی است که برای عصب ها و عملکرد عضلانی مفید هستند. آنزیم بدن را در آمادگی لازم نگه می دارند. پتاسیم باعث بهبود عملکرد عصب ها می شود.