فواید برنج قهوه ای چیست و خواص سبوس برنج قهوه ای برای بدن چیست

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
فواید برنج قهوه ای چیست
طبیعت و مزاج برنج قهوه ای سرد و خشک می باشد. ارزش غذایی برنج قهوه ای (۱۰۰ گرم پخته شده) کالری : ۱۱۱ چربی : ۰٫۹ گرم کربوهیدرات : ۲۳ گرم پروتئین : ۲٫۶ گرم فیبر : ۱٫۸ گرم قند : ۰٫۴ گرم . خیساندن برنج در آب و نمک، زعفران، زیره سیاه و شوید مصلح آن هستند.
بخش عمدهای از خواص برنج قهوهای، مرهون سبوس آن است. همانطور که گفتیم برنج قهوهای برنجی است که تنها پوسته بیرونی آن گرفته میشود و سبوس آن دستنخورده میماند. ۸۰ درصد ارزش غذایی برنج قهوهای در سبوس آن ذخیره شده است؛ چیزی که آن را به یک ماده مغذی بسیار مفید تبدیل میکند. سبوس برنج قهوه ای بدون دانههای برنج هم سرشار از فیبر است و هم میزان قند پایینی دارد.
برنج قهوه ای برای عملکرد بهتر مغز و سیستم عصبی مفید است، به سوخت و ساز بدن در مغز سرعت میبخشد و این به دلیل حضور ویتامین B و مواد معدنی ضروری مانند منگنز در این مادهی خوراکی اعجابانگیز است. برنج قهوه ای سرشار از آنتی اکسیدان ها، پلی فنول ها، ویتامین B1 (تیامین)، ویتامین B2 (ریبوفلاوین)، ویتامین B3 (نیاسین)، ویتامین B6، فولات، ویتامین E (آلفا توکوفرول)، ویتامین K، منگنز، آهن، روی، فسفر، کلسیم، سلنیوم، منیزیم، پتاسیم و فیبر می باشد.
برنج قهوه ای مادهی خوراکی سالمی است که میتوانید به منظور داشتن یک سیستم گوارشی سالم آن را به رژیم غذاییتان اضافه کنید. فیبر موجود در برنج قهوه ای عملکرد رودهها را تنظیم میکند و به شما حس سیری میدهد و مانع از یبوست و کولیت روده میشود. مطالعهی مقایسهای که بین برنج سفید و قهوه ای دربارهی فرآیند هضم در معده انجام شد، نشان میدهد جذب اسید معده و رطوبتی که باعث ورم میشود از خواص سبوس برنج قهوه ای است.
بسیاری از ما به این حقیقت که برنج قهوه ای بهتر از برنج سفید است، آگاهیم؛ دلیل آن هم این است که برنج قهوه ای کیفیت فوقالعاده و مواد مغذی زیادی دارد. برنج قهوه ای برخلاف برنج سفید، مراحل آمادهسازی مرسوم را طی نمیکند به همین دلیل اجزای سالم و مغذی خود را حفظ کرده است؛ زیرا روند آمادهسازی که برنج قهوه ای را تبدیل به برنج سفید میکند، ارزش غذایی برنج را از بین میبرد.
از ارزش غذایی و خواص سبوس برنج قهوه ای همین بس که بدانید ۱۰ گرم سبوس فراوریشده (سبوس تصفیه و فشردهشده برای استخراج روغن): معادل ۱ دانه بادام ویتامین دی دارد؛ معادل ۶ قاشق غذاخوری کنجد ویتامین ب۶ دارد؛ معادل ۵/۵ قاشق غذاخوری جودوسر فیبر دارد؛ معادل ۲/۵ قاشق غذاخوری کشمش پتاسیم دارد؛ معادل ۳۸ دانه بادامهندی منیزیوم دارد؛ و معادل ۷۰ گرم اسفناج آهن دارد.
خواص برنج قهوه ای به همینجا ختم نمیشود. جوانهی برنج قهوه ای به دلیل داشتن منابع فراوان اسید گاما آمینوبوتیریک در پیشگیری از عوارض مربوط به اعصاب مثل بیماری آلزایمر مؤثر است. برنج قهوه ای جوانهزده حاوی ترکیبات سالمی است که به مهار آنزیمهای مضر مرتبط با بیماری آلزایمر کمک میکند و از طرفی برای سایر اختلالات مغزی مانند زوال عقل و فراموشی نیز مفید است.
برنج قهوه ای گزینهی سالمی برای حفظ کلسترول خوب در برابر چربیهایی است که به طور طبیعی وجود دارند و مواد مغذی مفیدی دارد که به متابولیسم لیپیدها و گلوکز کمک میکند. برنج قهوه ای حاوی مقادیر بالای منگنز است که باعث افزایش متابولیسم بدن شده و با افزایش چربی سوزی باعث لاغری و کاهش وزن می شود. فیبر موجود در برنج قهوه ای باعث کاهش اشتها شده و با جلوگیری از پرخوری باعث کاهش کاهش شاخص توده بدنی و در نتیجه لاغری و کاهش وزن خواهد شد.
از دیگر فواید برنج قهوه ای نقش مهم آن در پیشگیری از سرطانهای مختلف مانند سرطان روده بزرگ، سرطان پستان و سرطان خون است. برنج قهوه ای مقادیر زیادی سلنیم دارد که برای سلامت قلب مفید است. مصرف غلات کامل مانند برنج قهوه ای به کاهش انسداد عروق در نتیجهی تجمع چربیها کمک میکند. این عمل در کاهش خطر ابتلا به اختلالات قلبی مانند فشار خون بالا و بیماریهای عروقی مؤثر است.
تحقیقات نشان می دهد که مصرف برنج قهوه ای در دوران یائسگی به فشار خون و کلسترول خون بالا کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را در آن ها کاهش می دهد. مطالعاتی که در این مورد انجام شده نشان میدهد بافت اطراف دانهی برنج قهوه ای اجزای سالمی دارد که در برابر آنژیوتانسین ۲ (نوعی پروتئین غدد درون ریز) که در افزایش فشار خون و تصلب شرایین یا سخت شدن عروق دخیل هستند، مقاومت میکند.
جوانهی برنج قهوه ای برای سلامت روان مادران شیرده مفید است. یک مطالعهی تحقیقاتی نتایج مثبتی را از مصرف جوانهی برنج قهوه ای در زنان پرستار و کاهش اختلالات خلقی، افسردگی و خستگی در آنها نشان داده است. این مطالعه پیشنهاد کرده است که زنان شیرده در طول دوران شیردهی مصرف برنج قهوه ای را افزایش دهند. با این کار توانایی بدن در برابر استرس بهبود مییابد و ایمنی آن بالاتر میرود.
جوانهی برنج قهوه ای خاصیت ضدافسردگی دارد و به مبارزه با اختلالات اضطرابی کمک میکند. یک مطالعهی تحقیقاتی نشان داده است که جوانهی برنج قهوه ای حاوی اسیدهای آمینهی ضروری مانند گلوتامین، گلیسیرین و گاباست. این عناصر در مهار و کاهش فعالیت انتقالدهندههای عصبی مؤثر هستند. انتقالدهندههای عصبی پیامهای مرتبط با اضطراب، افسردگی و استرس را به مغز منتقل میکنند؛ در نتیجه با کاهش فعالیت آنها فرد یک آرامش نسبی را تجربه میکند.
آشنایی با دیگر خواص برنج قهوه ای
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص برنج قهوه ای آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با خواص برنج قهوه ای
برنج قهوه ای همان برنج سفید است با این تفاوت که برنج قهوه ای برای خارج کردن دانه برنج آسیاب نشده است و فقط پوسته ی خارجی و غیر خوراکی آن گرفته شده است. این نوع برنج فاقد سدیم و کلسترول است و حدودا سه برابر برنج سفید فیبر دارد.
برنج بخش مهمی از رژیم غذایی ما ایرانیهاست. با این حال، شاید زیاد درباره برنج قهوه ای و خواص آن ندانید. این مادهی غذایی با آنتیاکسیدانهای قوی که دارد روی طیف وسیعی از بیماریها مثل فشارخون بالا، کلسترول، استرس، افسردگی و مشکلات پوستی تأثیر مثبت دارد. این برنج عملکرد سیستم قلب و عروق، دستگاه گوارش، مغز و سیستم عصبی را هم بهبود میبخشد.
برنج قهوهای سرشار از مواد معدنی موردنیاز بدن، همچنین حاوی پروتئین و مقدار قابلتوجهی فیبر است. بهعلاوه این ماده غذایی منبع اسیدهای چرب است.۸۰ درصد ارزش غذایی برنج قهوهای در سبوس آن ذخیره شده است؛ چیزی که آن را به یک ماده مغذی بسیار مفید تبدیل میکند.
برنج قهوه ای را چطور بپزیم
برنج نه تنها در آسیا بلکه برای طیف گستردهای از جمعیت سراسر جهان، یک مادهی غذایی اصلی محسوب میشود. برنج قهوه ای جزو غلات دانهبلند است و برای پخت و پز بهصورت چلو، همراه با خورشت یا مخلوط در سالاد استفاده میشود. برنج قهوه ای شیرین، خوردنی خوشمزهای است که برای تهیهی دسر کاربرد دارد. شربت برنج قهوه ای را هم میتوان بهخاطر وجود مواد مغذی آن به عنوان یک شیرینکنندهی سالم در نظر گرفت. این شربت شیرین و خوشمزه، با عطر و طعم کرهای برای غذاهای پختنی و نوشیدنیهای گرم استفاده میشود.
برنج قهوه ای به دلیل پوشش پوستهی بیرونی، نسبت به برنج سفید به زمان و آب بیشتری برای پخت نیاز دارد. برای پختن یک فنجان برنج، ممکن است لازم باشد دو و نیم تا سه فنجان آب استفاده کنید. از قبل خیساندن برنج قهوه ای در آب هم مانند برنج سفید باعث میشود زودتر بپزد. زمان آماده شدن برنج قهوه ای از قبل خیسشده تقریبا ۳۵-۴۰ دقیقه است.
برنج قهوه ای برای سگ
برنج قهوه ای منبع خوبی از منیزیم، فسفر، سلنیوم، ویتامین B1، B3، B6 ، منگنز و فیبر است که در تامین سلامتی سگ نقش زیادی دارد و هضم غذا برای سگ آسان تر میشود. برنج اصلا ماده غذایی مضری برای سگ نیست حتی کمبود آن میتواند خطرناک باشد و سگ را دچار کمبود کربوهیدرات و کم وزنی کند. اگر برنج به عنوان یک نوع مکمل غذایی در کنار غذای اصلی سگ قرار بگیرد تاثیر چشمگیر آن را در کاهش اسهال و نفخ خواهید دید.
برنج قهوه ای نسبت به برنج سفید دارای پروتئین بیشتر و چربی کمتر است اما گران تر است و از آنجایی که سفت است باید دو برابر مدت زمان برنج سفید پخته شود. اگر سگ شما زیاد اسهال میشود برنج قهوه ای را به رژیم غذایی اش اضافه کنید. همچنین برنج میتواند مایع اضافه را در دستگاه گوارش جذب کند و موجب کاهش چنین وضعیتی شود . استفاده از برنج میتواند موجب بهبود و قطع کامل اسهال شود. برنج قهوهای چاق کننده نیست و برای رفع یبوست، و دیابت مفید است.
برخی از سگها دچار آلرژی هستند. سگ هایی که به دانه ها مثل ذرت الرژی دارند ،برنج به عنوان یک کربوهیدرات میتواند جایگزین مناسبی باشد. بیشتر سگها به برنج آلرژی ندارند اما برخی از آنها ممکن است به برنج نیز حساسیت نشان دهند. از علائم این حساسیت میتوان خارش پوست، ریزش مو و حتی عفونت گوش را نام برد. اگر شما فکر میکنید سگتان به برنج حساسیت دارد مصرف برنج را قطع کنید و در جیره غذاییش، سیب زمینی را جایگزین برنج کنید. برنج قهوه ای یکی از مواد اولیه خوراک های هاپومیل می باشد و برای سگ های آلرژیک و با معده حساس به جای برنج قهوه ای از سیب زمینی استفاده می کنیم.
برنج قهوه ای در رژیم کتو
اگر میخواهید به طور صحیح رژیم کتوژنیک را پیروی کنید باید از لیست مواد غذایی غیر مجاز رژیم کتو پرهیز کنید. برنج قهوه ای جز مواد غذایی غیر مجاز است .
برنج قهوه ای و یبوست
مطالعات نشان می دهد که فیبر موجود در برنج قهوه ای به بهبود هضم غذا کمک می کند، خطر ابتلا به کولیت را کاهش داده و باعث سلامت دستگاه گوارش می شود. مقادیر بسیار بالای فیبر موجود در برنج قهوه ای به بهبود حرکات روده کمک کرده و باعث پیشگیری و درمان یبوست و هموروئید یا بواسیر می شود.
برنج قهوه ای و سفید
برنج قهوه ای یکی از بهترین و کامل ترین انواع غلات است که پوسته خارجی آن گرفته شده ولی ارزش غذایی آن کاملا حفظ می شود. برنج قهوه ای سه برابر برنج سفید فیبر دارد و در مقایسه با برنج سفید دیرتر پخته می شود ولی طعم و عطر بهتر و لذیذ تری دارد.برنج قهوه ای برخلاف برنج سفید، مراحل آمادهسازی مرسوم را طی نمیکند به همین دلیل اجزای سالم و مغذی خود را حفظ کرده است؛ زیرا روند آمادهسازی که برنج قهوه ای را تبدیل به برنج سفید میکند، ارزش غذایی برنج را از بین میبرد.
قیمت هر کیلو برنج قهوه ای
قیمت هر کیلو برنج قهوه ای کیلویی ۶۰ تا ۷۰ هزار تومن است .
بهترین مارک برنج قهوه ای
برنج قهوه ای هاشمی دون دون دارای پوسته داخلی شلتوک می باشد به همین دلیل از خواص بسیار زیادی برخودار است.برنج قهوه ای منبع پروتئین و مقدار مفیدی فیبر به رژیم غذایی شما اضافه میکند.
برنج قهوه ای چگونه تولید میشود
برنج قهوه ای همان برنجی است که برخی به آن برنج پیش پخت شده هم می گویند. برای تولید چنین محصولی، زمانی که برنج را در حالت شلتوک (شلتوک به پوسته سلولزی روی دانه های برنج گفته می شود که پوسته نازک دیگری را هم زیر خود جای داده است) از مزرعه برداشت می کنند پیش از جدا کردن شلتوک از دانه برنج، آن را با آب داغ یا بخار آب، قدری حرارت می دهند. این حرارت دهی باعث می شود ویتامین ها و املاحی که داخل پوسته برنج وجود دارند، به مغز آن منتقل شوند.
بعد از طی مرحله حرارت دهی برنج ها را خشک و سپس پوسته سلولزی آن را جدا می کنند. در اثر فرآیند حرارت دهی، برنج با پوسته رویی آن، رنگ محصول نهایی به دلیل جذب ویتامین ها و املاح و همچنین به دلیل رنگ قرمز مایل به قهوه ای که پوسته زیر شلتوک دارد، به سمت قهوه ای شدن می رود. این در حالی است که برنج سفید، حرارتی نمی بیند و پوسته آن در همان مراحل اولیه پس از برداشت هم زدوده و صیقل داده می شود. با این حساب می توان گفت که همین فرآیند پیش پخت شدن برنج های قهوه ای باعث بیشتر شدن میزان املاح و ویتامین های آنها نسبت به برنج های سفید می شود.
برنج قهوه ای برای کاهش خطر آلزایمر
برنج قهوه ای دارای ترکیبات مفیدی مانند ویتامین های گروه B، منیزیم و منگنز است که باعث مهار آنزیم مضری به نام پرولیل اندوپتیدیداز می شود که ریسک ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش می دهد.
خواص برنج قهوه ای برای کاهش خطر کبد چرب
وجود مقادیر بالای فیبر و مواد معدنی در برنج قهوه ای باعث سم زدایی و پاک سازی کبد شده و ریسک ابتلا به بیماری های کبدی مانند کبد چرب را به میزان چشمگیری کاهش می دهد.